De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Fruitautomaat

Er is een fruitautomaat: Rad 1 en 2 hebben dezelfde vruchten op schijf staan: kers, perzik, kiwi, citroen en een noot. Voor een euro kan 1 keer gedraaid worden. Bij twee gelijke vruchten wordt 3 euro uitbetaald. Bij 1 kers en 1 kiwi 2 euro. Bij 1 perzik en 1 citroen ook 2 euro. Bij de overige uitkomsten wordt niets uitbetaald (dus speler lijdt dan 1 euro verlies).

Vraag: Edwin speelt het spel 50 keer. Bereken de kans dat hij vaker winst heeft dan dat hij verlies lijdt.

Ik denk dat dit een binomiaal kansprobleem is.
X: aantal keren winst
n = 50
p = 0,36
Gevraagd: P(X$>$25)
P($>$50) = 1-P(X$<$24) = 1 - 0,9075 = 0,0295. Dit is de kans. Klopt dit
antwoord?

Arif M
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 11 april 2016

Antwoord

Je moet kijken naar P(X$>$25)=1-P(X$\le$25).
Ik kom dan uit op 0,0149
Maar voor de rest helemaal goed!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 11 april 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3