De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Een schoppen en een heer

Wat is de kans dat je (zonder terugleggen) dat je eerst een schoppen kaart trekt en dan een heer?

Is het: $\eqalign{\frac{13}{52}·\frac{4}{51}}$?

Martin
Ouder - zondag 10 april 2016

Antwoord

Nee dat klopt niet. Als je bij de eerste kaart de schoppen heer trekt dan klopt je berekening niet meer. Je kunt, in dit geval, beter deze twee gevallen onderscheiden:

1.
De eerste kaart is de schoppen heer.
De kans is $\eqalign{\frac{1}{52}·\frac{3}{51}}$

2.
De eerste kaart is niet de schoppen heer.
De kans is $\eqalign{\frac{12}{52}·\frac{4}{51}}$

De kans op 'schoppen,heer' is dan de som van de twee kansen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 10 april 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3