De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Kansberekening strafschop

 Dit is een reactie op vraag 73491 
Op dit moment ben ik met dezelfde vraagstuk bezig. Ik wil graag feedback op mijn antwoord van vraag 3:

Bereken de kans dat beiden van de 10 genomen strafschoppen 4 keer missen.
Hier heb ik eerst per persoon afzonderlijk de kans berekend bij precies 4 keer scoren. Daarna heb ik beide kansen vermenigvuldigd.
bindcdf(4,0,0,6) = 0,16623 x 2 = 0,33246

Arif M
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 10 april 2016

Antwoord

Beste,
Ik weet niet precies hoe je aan het antwoord komt maar laten we eens kijken.

Voor Ronald geldt:
- Kans op succes = 0,8
- Kans op falen = 0,2

VOor Erwin geldt:
-Kans op succes = 0,6
-Kans op falen = 0,4

Ronald mist precies 4x:

$
\left( {\begin{array}{*{20}c}
{10} \\
4 \\
\end{array}} \right).0,8^6 .0,2^4
$

Erwin mist precies 4x:

$
\left( {\begin{array}{*{20}c}
{10} \\
4 \\
\end{array}} \right).0,6^6 .0,4^4
$

Beide missen precies 4x is dan deze uitkomsten vermenigvuldigen..

DvL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 10 april 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3