De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Meerkeuzevragen

Bij een toets moet je de laatste zes vierkeuzevragen gokken.
  • Bereken de kans op minstens drie en hoogstens vier fouten

DJ
Iets anders - zaterdag 19 maart 2016

Antwoord

Het is een binomiaal kansprobleem met:

X: aantal fouten
p=$\frac{1}{4}$
n=6

P(minstens 3 en hoogstens 4)=P(X=3)+P(X=4)

Denk maar aan minstens 3 betekent 3, 4, 5 of 6. Hoogstens 4 betekent 1, 2, 3 of 4. Aan beide voorwaarden is voldaan met 3 en 4.

Lukt het dan?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 19 maart 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3