De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Gauss

Beste

Ik moet dit stelsel oplossen met de methode van Gauss, maar ik kan er niet voor zorgen dat het allemaal nullen worden.

x-y-z+t=2
2x+2y-3z-t=1
3x+y-4z=3
y+z-t=-1

Gelieve te helpen, alvast bedankt!

Rachel
3de graad ASO - donderdag 18 februari 2016

Antwoord

Dat klopt. Met mijn GR:

q77671img1.gif

De oplossing:

$x=3$
$y-\frac{4}{5}t=-\frac{2}{5}$
$z-\frac{1}{5}t=1\frac{2}{5}$

Helpt dat?

PS

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 18 februari 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3