De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Breuksplitsen

Hallo een vraag die ik probeer op te lossen is de volgende
Als 1/((x+1)·(x-1)) = A/(x+1) + B/(x-1)
dan
A) A+B= -1
B) A+B= 1
C) A+B=0
D) A·B=1
E) geen juist antwoord

Alvast bedankt voor de hulp!

Charle
3de graad ASO - dinsdag 12 januari 2016

Antwoord

Uit:

$
\eqalign{
& \frac{A}
{{x + 1}} + \frac{B}
{{x - 1}} = \cr
& \frac{{A\left( {x - 1} \right)}}
{{\left( {x + 1} \right)\left( {x - 1} \right)}} + \frac{{B\left( {x + 1} \right)}}
{{\left( {x + 1} \right)\left( {x - 1} \right)}} = \cr
& \frac{{Ax - A + Bx + B}}
{{\left( {x + 1} \right)\left( {x - 1} \right)}} \cr
& \frac{{(A + B)x - A + B}}
{{\left( {x + 1} \right)\left( {x - 1} \right)}} \cr}
$

volgt:

$
\eqalign{
& A + B = 0 \cr
& - A + B = 1 \cr}
$

Moet kunnen toch?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 12 januari 2016



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3