De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vochtgehalte

Ik heb hulp nodig bij het oplossen van onderstaande vraagstuk:

In een natuurgebied staat het grondwater op een diepte van 90 cm. Op een hoogte van 10 cm boven de grondwaterstand is het vochtgehalte van de grond ongeveer 32%. Hoe groter de hoogte boven de grondwaterstand, des te kleiner het vochtgehalte van de grond wordt. Zo is op een hoogte van 80 cm boven de grondwaterstand het vochtgehalte afgenomen tot 4%.

Het verband tussen de hoogte boven de grondwaterstand en het vochtgehalte wordt weergegeven door de formule: H = c/p.

Wat is nu de constante c ? Ik zie in de casus twee percentages staan welke moet ik nu gebruiken?

Arif M
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 20 december 2015

Antwoord

Met H=10 en p=32% zou c=320 zijn. Met H=80 en p=4% zou c=320 zijn. O kijk nou! Het maakt niet uit!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 20 december 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3