De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Een vergelijking

A=3×B
C=7×B
A+B=C-90

Wat is A?

Mike
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 5 november 2015

Antwoord

Je kunt A uitdrukken in B, je kunt C uitdrukken in B, zodat je in de derde vergelijking alles kan uitdrukken in B. Een vergeling met alleen B als variabele kan je oplossen. Je weet de waarde van B en de rest weet je dan ook...

A+B=C-90 wordt:

3×B+B=7×B-90
4×B=7×B-90
90=3×B
30=B
B=30

A=3×30=90
C=7×30=210

...en klaar is Kees of Klara...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 5 november 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3