De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Matrix formule

Beste

A is een 2x2 matrix met als a11= 0 a12=2 a21=0 en a22=2
Zoek een formule voor A^n
Bewijs door inductie dat deze formule inderdaad juist is.

Alvast bedankt!

Rachel
3de graad ASO - woensdag 7 oktober 2015

Antwoord

Beste Rachel,

Begin met zelf $A^2$ en eventueel ook $A^3$ te berekenen: herken je een patroon? Kan je voorspellen wat je verwacht van $A^n$?

Als je dat hebt: begin dan met je bewijs door inductie. Je kan reageren op dit antwoord als je met dat tweede deel moeite hebt, maar laat dan alvast weten wat je voor $A^n$ vond/verwacht.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 7 oktober 2015
 Re: Matrix formule 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3