De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Coordinaten van horizontaleverticale raaklijn

 Dit is een reactie op vraag 76375 
Hoi! Ontzettend fijn. Ja goniometrie is mijn slechte punt van wiskunde B.
Maar goed,
Ik snap niet hoe u op 1/2$\pi$ komt bij de 1e vergelijking, en waarom het dan +kx$\pi$ is. Hetzelfde bij de 2e vergelijking.
Ik meen me namelijk te herinneren dat het was bij het oplossen van een sin je A=B+k·2$\pi$ was en A=$\pi$-B+k·2$\pi$
en bij een cos: A= B+k·2$\pi$ en A=-B+k·2$\pi$..
Alvast bedankt!

Renée
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 24 september 2015

Antwoord



Ja, dat klopt.
Maar in deze gevallen los je vergelijkingen op van de vorm:
sin(..)=0 of cos(..)=0.
Dan kun je die twee oplossingstakken samen nemen.

Iha: cos(..)=0 $\to$ ..=1/2p+k·pi
en sin(..)=0$\to$..=0+k·pi
(kijk maar eens goed in de eenheidscirkel.)

Het beste kun je die gonio nog eens ophalen.
Misschien dat je docent jullie daar eens bij kan helpen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 24 september 2015
 Re: Re: Re: Coordinaten van horizontaleverticale raaklijn 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3