De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Matrices

Geef telkens twee voorbeelden van een matrix van de 3de orde die voldoet aan
a) aij=0 als i verschillend is van j
b) aij=0 als i=j
c) aij=0 als i$>$j
d) aij=0 als i$<$j

Opmerking:
matrix van de 3de orde is toch altijd een matrix met evenveel kolommen als rijen? dus i en j moeten toch altijd gelijk zijn?
hoe kan ik twee voorbeelden geven aij=0, stelt toch een nulmatrix voor dus allemaal 0'en op twee manieren?

T
3de graad ASO - dinsdag 8 september 2015

Antwoord

Het gaat inderdaad om een 3 bij 3 matrix, maar dat wil niet zeggen dat i = j
Als je de drie elementen op de eerste rij (dus horizontaal) bekijkt, dan worden die symbolisch voorgesteld als a1,1, a1,2 en a1,3
Hierin staat bijv. a1,2 voor het getal in de eerste rij en de tweede (verticale) kolom.
Het getal a2,3 vind je dus in de tweede rij en de derde kolom.
De elementen met gelijke indices (i = j) vind je op de diagonaal van linksboven naar rechtsonder.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 8 september 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3