De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Ontbinden in factoren

Beste,

Hoe los je volgende oefeningen op m.b.v. ontbinden in factoren?

6xy-1-9x2y2
x4-x2-4x-4

Alvast bedankt!

WISke
2de graad ASO - dinsdag 8 september 2015

Antwoord

1) noem even 3xy = z en reken het uit met z
2) Je moet hier geluk hebben dat de nulpunten direct ziet: x=-1 is oplossing en x=2 is oplossing. Hiermee de rest ontbinden.

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 8 september 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3