De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Twee ballen uit een doos pakken

In een doos zitten 20 ballen, genummerd van 1 tot en met 20.
Je trekt in één greep 2 ballen uit de doos. Bereken met de kansdefinitie van Laplace de kans dat beide getallen priemgetallen zijn.

Er zijn 8 priemgetallen tot en met 20, dus ik dacht dat de kans $\eqalign{\left( {{8 \over {20}}} \right)^2}$ zou zijn...

...maar de kans is $
{{\left( {\matrix{
8 \cr
2 \cr

} } \right)} \over {\left( {\matrix{
{20} \cr
2 \cr

} } \right)}}
$.

Welke redeneerfout maak ik hier?

Ton
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 6 juli 2015

Antwoord

De toevoeging 'in één greep' komt overeen met pakken zonder terugleggen. Jij doet alsof het 'met terugleggen' is en dat is het dus niet...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 6 juli 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3