De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Rekenregels voor machten

Als de rekenregel is (ap)q=ap·q, hoe zit het dan met
(a-bp)q? Dit is namelijk niet aq - bp·q volgens de eerder beantwoorde vragen? Hetgeen dat ik concreet buiten haakjes moet werken is: 39,123(1-0.987x)0.9

Thijs
Student universiteit - zaterdag 27 juni 2015

Antwoord

Ik denk dat je vermenigvuldigen en optellen een beetje door de war haalt...

Voorbeeld 1
$
\left( {3ab} \right)^2 = 3^2 a^2 b^2 = 9a^2 b^2
$
Mee eens?

Voorbeeld 2
$
\left( {3 + a} \right)^2 = \left( {3 + a} \right)\left( {3 + a} \right) = 9 + 6a + a^2
$
Mee eens?

Maar die macht van een tweeterm lijkt helemaal niet op die macht van een product.

Dus ik ben bang dat je $
\left( {a - b^p } \right)^q
$ niet zomaar anders kan schrijven.

Waar heb je 't voor nodig? Wil je een vergelijking oplossen?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 27 juni 2015
 Re: Rekenregels voor machten 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3