De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: De stabiele verdeling

 Dit is een reactie op vraag 75796 
Bedankt

Ik snap niet hoe je van de vermenigvuldiging van de matrices op k=m 2l=m uitkomt, want als je ze vermenigvuldigt kom je op het volgende uit:

K= 0,3K + 0,4L + 0,5M
L= 0,2K + 0,4L + 0,1M
M= 0,5K + 0,2L + 0,4M

Zou je dit alsjeblieft kunnen uitschrijven?
Bedankt alvast

Thomas
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 9 juni 2015

Antwoord

Er zijn allerlei chique manieren om stelsels van vergelijkingen op te lossen. Maar dat zal wel niet de bedoeling zijn dus proberen we 't maar 's uit het blote hoofd...

$
\begin{array}{l}
\left\{ \begin{array}{l}
0,3K{\rm{ }} + {\rm{ }}0,4L{\rm{ }} + {\rm{ }}0,5M = K \\
0,2K{\rm{ }} + {\rm{ }}0,4L{\rm{ }} + {\rm{ }}0,1M = L \\
0,5K{\rm{ }} + {\rm{ }}0,2L{\rm{ }} + {\rm{ }}0,4M = M \\
\end{array} \right. \\
\left\{ \begin{array}{l}
- 0,7K{\rm{ }} + {\rm{ }}0,4L{\rm{ }} + {\rm{ }}0,5M = 0 \\
0,2K{\rm{ }} - {\rm{0}}{\rm{,6}}L{\rm{ }} + {\rm{ }}0,1M = 0 \\
0,5K{\rm{ }} + {\rm{ }}0,2L{\rm{ }} - 0,6M = 0 \\
\end{array} \right. \\
\left\{ \begin{array}{l}
- 2,1K{\rm{ }} + {\rm{ 1}}{\rm{,2}}L{\rm{ }} + {\rm{ 1}},5M = 0 \\
0,4K{\rm{ }} - 1,{\rm{2}}L{\rm{ }} + {\rm{ }}0,2M = 0 \\
0,5K{\rm{ }} + {\rm{ }}0,2L{\rm{ }} - 0,6M = 0 \\
\end{array} \right. \\
\left\{ \begin{array}{l}
- 1,7K{\rm{ }} + {\rm{ 1}},7M = 0 \\
0,4K{\rm{ }} - 1,{\rm{2}}L{\rm{ }} + {\rm{ }}0,2M = 0 \\
0,5K{\rm{ }} + {\rm{ }}0,2L{\rm{ }} - 0,6M = 0 \\
\end{array} \right. \\
\left\{ \begin{array}{l}
K = M \\
0,4M{\rm{ }} - 1,{\rm{2}}L{\rm{ }} + {\rm{ }}0,2M = 0 \\
0,5M + {\rm{ }}0,2L{\rm{ }} - 0,6M = 0 \\
\end{array} \right. \\
\left\{ \begin{array}{l}
K = M \\
0,6M{\rm{ }} - 1,{\rm{2}}L{\rm{ = }}0 \\
- 0,1M + {\rm{ }}0,2L{\rm{ = }}0 \\
\end{array} \right. \\
\left\{ \begin{array}{l}
K = M \\
M{\rm{ = 2}}L \\
\end{array} \right. \\
\end{array}
$

Hopelijk helpt dat!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 10 juni 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3