De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Factoren buiten haakjes brengen

 Dit is een reactie op vraag 75728 
Hallo,
Bedankt voor uw antwoord. Ik heb nog een vraag over de volgende opgave -2(a+4)3+6(a+4)2(a+2). Wat ik niet snap is dat hier 5 gemeenschappelijke factoren hebt (a+4)2.

Kunnen jullie mij uitleggen welke stappen ik moet doorlopen om op dit antwoord te komen?

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

H. Shariif

H. Sha
Student hbo - zondag 31 mei 2015

Antwoord

Hoi h.Shariif.

Je ziet eigenlijk meteen dat $(a+4)^2$ een gemeenschappelijke factor is, links en rechts van het plus teken. Die haal je er buiten. De rest volgt min of meer vanzelf. zie hieronder.

$
\begin{array}{l}
- 2(a + 4)^3 + 6(a + 4)^2 (a + 2) = \\
- 2(a + 4)^2 (a + 4) + 6(a + 4)^2 (a + 2) = \\
(a + 4)^2 ( - 2(a + 4) + 6(a + 2)) = \\
(a + 4)^2 ( - 2a - 8 + 6a + 12) = \\
(a + 4)^2 (4a + 4) = \\
4(a + 4)^2 (a + 1) \\
\end{array}
$

Mvg DvL

DvL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 31 mei 2015
 Re: Re: Factoren buiten haakjes brengen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3