De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Omgekeerde bewerking

Beste,

Ik zit vast bij volgende vraag:

Vul onderstaande vergelijking verder aan, en op zo een manier dat je weet dat y(x) = x cos (x) een oplossing zal zijn van de differentiaalvergelijking:

y"(x) + y(x) + ? = 0 (dus het vraagteken aanvullen)

Ik weet hoe je een tweede orden moet oplossen om zo y(x) te vinden, maar omgekeerd werken kan ik niet. Dit hebben we niet in de cursus gezien. Kan u mij op weg helpen a.u.b.?

Alvast bedankt!

Kevin
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 8 mei 2015

Antwoord

Reken van de gegeven oplossing gewoon de tweede afgeleide uit en zet het resultaat hiervan op de plaats van y'' van je differentiaalvergelijking.
Vervang uiteraard y(x) door de gegeven functie en omdat er =0 achteraan staat, weet je wat er op de plaats van ? moet staan.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 8 mei 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3