De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Beeldpunten berekenen

 Dit is een reactie op vraag 75208 
Hoe is dat verder uit te rekenen dan?

edward
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 21 maart 2015

Antwoord

Ik weet niet wat je precies bedoelt met je vervolgvraag, maar laten we eens naar (0,1,0) kijken.
Je zoekt een combinatie van (1,1,0) en (2,-1,0) en (1,0,1) die (0,1,0) oplevert.
Schrijf (0,1,0) = a(1,1,0) + b(2,-1,0) + c(1,0,1)
Door rechts uit te werken en met links te vergelijken, vind je drie vergelijkingen nl
a + 2b + c = 0 en a - b = 1 en c = 0
Dot lost zich vlot op en geeft a = 2/3 en b = -1/3 en c = 0
Je weet nu hoe (0,1,0) te schrijven is als combinatie van de drie gegeven vectoren, daarvan ken je de beeldpunten en dus ook van (0,1,0)
Herhaal dit nog voor (0,0,1) en je hebt in feite de afbeeldingsmatrix te pakken.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 22 maart 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3