De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Matrix

Hallo

Gegeven is de matrix:
1 1 = F
1 0
Gevraagd wordt F-1

Dat is natuurlijk
0 1
1 -1
Maar kan ook geschreven worden als
1/(1·0-1·1)· 0 -1 = 0 1
-1 1 1-1
Kun je me dat eens uitleggen?
vr.gr. edward

edward
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 13 maart 2015

Antwoord

De inverse matrix (als hij bestaat) is enig.

De eerste matrix die je vermeldt is geen inverse.

x =

en dit is niet de eenheidsmatrix.

is de enige inverse.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 13 maart 2015
 Re: Matrix 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3