De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Hoe definieer ik mijn voorwaarde bij dit lineaire probleem?

 Dit is een reactie op vraag 74952 
Gilbert,

Bedankt voor je snelle reactie. Je brengt x1 en x2 in verhouding begrijp ik. Nu zeg je dat 7x1 + 8x2 $\leq$ 5600. Maar ik kan op mijn spuitafdeling toch maar max 700 stuks van type 1 spuiten? Dus hoe kom je aan 5600?
Dit geldt ook voor de 6000 bij de assemblage?

Dit is inderdaad de enige info waarover ik beschik.

GJ
Student hbo - maandag 16 februari 2015

Antwoord

Bij volledige bezetting van de spuitafdeling is er een lineair verband tussen x1 en x2, ofwel:
  • x2 = a×x1 + b
x2 = 0 voor x1= 800, en:
x2 = 700 voor x1= 0

Invullen van deze waarden levert als vergelijking:

  • x2 = -7/8x1 + 700
Deze vergelijking kan eenvoudiger worden geschreven:
  • 7/8x1 + x2 = 700
  • 7x1 + 8x2 = 5600
De waarde 5600 is dus slechts het resultaat van eenvoudiger schrijven van het lineair verband door de twee gegeven punten.

Op dezelfde wijze vind je de vergelijking door de gegeven punten van de assemblage.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 16 februari 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3