De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Hoe de onbekende in een formule te berekenen

 Dit is een reactie op vraag 74832 
hallo,
Tot en met 1.7664+0.935618x=1.325196895+1.104666846x kan het nog volgen maar hoe je aan het volgende komt kan ik niet herleiden:

Dan verder oplossen:
0.4412031049=0.1690488460x

Bedankt voor het snelle antwoord

wouter
Leerling mbo - donderdag 29 januari 2015

Antwoord

Bij vergelijkingen kan je links en rechts termen optellen of aftrekken zodat er termen wegvallen.

Voorbeeld
Neem aan:

2a + 12 = 7a + 6

Haal links en rechts '2a' weg:

12 = 5a + 6

Haal links en rechts '6' weg:

6 = 5a

...en dan kan je delen door '5' om 'a' te vinden:

a = $\frac{6}{5}$

Om van
1.7664+0.935618x=1.325196895+1.104666846x
naar
0.4412031049=0.1690488460x
te geraken... doe je 't zelfde.
Links en rechts 1.325196895 eraf...
Links en rechts 0.935618x er af...
Delen door 0.1690488460...
Enz...

Hopelijk helpt dat!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 29 januari 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3