De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Keerpunten berekenen

 Dit is een reactie op vraag 74744 
Hoi Gilbert, dankuwel voor de reactie. Ik snap wel dat bij keerpunten x'(t)=0 en y'(t)=0 maar ik snap niet hoe ik aan een a kan komen waarbij er PRECIES 2 keerpunten zijn. Ik weet niet hoe ik dat moet aanpakken en wat voor stappen ik moet zetten. Kunt u me in deze richting helpen?

Met vriendelijke groet,

Alex.

Alex
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 17 januari 2015

Antwoord

Hallo Alex,

Wanneer je verschillende waarden voor a kiest, dan krijg je in het algemeen een kromme zonder keerpunten, zoals deze:

q74747img1.gif

Alleen voor a=1/2$\pi$+k.2$\pi$ vallen de 'heenweg' en de 'terugweg' precies over elkaar, zodanig dat de kromme aan de rechterkant twee keerpunten krijgt:

q74747img2.gif

En voor a=11/2$\pi$+k.2$\pi$ gebeurt hetzelfde, maar dan met twee keerpunten aan de linkerzijde:

q74747img4.gif

Er zijn dus of 0 keerpunten of 2 keerpunten. Een ander aantal keerpunten is niet mogelijk (afgezien van het dubbel tellen van de keerpunten wanneer de kromme meerdere periodes doorloopt).

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 18 januari 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3