De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Commukatief wiskunde

Wat is comucatief?

Zerin
1ste graad ASO-TSO-BSO - dinsdag 2 december 2014

Antwoord

Ik denk dat je commutatief bedoelt?
Het wiskundige begrip commutativiteit betekent intuïtief dat bij een bewerking die wordt toegepast op twee objecten, de volgorde van beide objecten gewijzigd mag worden zonder dat dit gevolgen heeft voor het eindresultaat.
Wikipedia | Commutativiteit
Neem als voorbeeld 'optellen' of 'vermenigvuldigen'. Als a+b=c dan is b+a=c of als a·b=c dan is b·a=c. Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 2 december 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3