De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Wortelvergelijking

Hallo

6x+√x=7x-20 

Ik heb dit twee keer geprobeerd. Ik krijg in het eind x=16 v x=25. Is beide goed? In 't antwoordboekje staat alleen x=25. Ok heb beide ingevuld in formule en heb goeie antwoord gekregen.

saideh
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 14 juni 2014

Antwoord

Als je x=16 invult dan krijg je:

6·16+√16=7·16-20
100=92

...en dat voldoet niet!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 15 juni 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3