De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Haakjes bij domein

Hoi meneer,

Bedankt voor u snelle reactie en duidelijke uitleg.

Ik weet soms niet wanneer welke haakjes moet ik bij domein of bereik gebruiken.
f(x)=3-2√(x+4)
Df=[-4,→$>$
Bf=[←,3]

Mijn vraag is:
  1. hoe moet je weten of groter of kleiner dan 3 moeten zijn?
  2. waarom kun je bij bereik dit niet gebruiken? Dus dit $<$←,3]

saideh
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 14 juni 2014

Antwoord

Het domein is juist, maar het bereik is $<\leftarrow$,3]. Rechte haken betekenen dat de grenswaarde er wel bijhoort en gebroken haken betekent dat de grens er niet bij hoort. Bij $\infty$ en -$\infty$ schrijf je altijd gebroken haken omdat $\infty$ of -$\infty$ niet echt 'getallen' zijn.

Zie ook Domein en bereik

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 14 juni 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3