De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Sinusfunctie

Hallo,

Ik weet niet hoe ik exacte waarde van sin(x) moet berekenen. Er is een tabel die ik moet leren maar ik moet ook weten hoe ik aan antwoord kom.

Vraag:
Bedenk dat de grafiek van f(x)= sin(x) periodiek is en geef de exacte waarde van sin($2\frac{1}{6}\pi$).

saide
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 29 mei 2014

Antwoord

De exacte waarden van de sinus en cosinus van 0 tot 2$\pi$ voor de bijzonder hoeken kan je halen uit de eenheidscirkel.



De sinusfunctie heeft een periode van 2$\pi$. Dus als je sin(2$\frac{1}{6}\pi$) wilt weten dan is dat hetzelfde als sin($\frac{1}{6}\pi$). Zeg maar 2$\pi$ naar links. Je kunt het ook zien in de eenheidscirkel.

Helpt dat?

Zie ook goniometrie

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 29 mei 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3