De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integraal lukt niet

Hallo
De volgende integraal lukt me niet om uit te rekenen:
de integraal van tan4x/cos2x
Kunt u mij helpen?

De oplossing is $\frac{1}{5}$tan5x+c

Xander
3de graad ASO - zondag 30 maart 2014

Antwoord

Het gaat over $y=tan(x)$ en de afgeleide van $y=tan(x)$ is gelijk aan $\eqalign{y'=\frac{1}{cos^{2}(x)}}$?
Dat doet toch denken aan de substitutiemethode, denk ik...

$
\eqalign{\int {\frac{{\tan ^4 (x)}}{{\cos ^2 (x)}}dx = \int {\tan ^4 (x) \cdot \frac{1}{{\cos ^2 (x)}}dx = \int {\tan ^4 (x)d\left( {\tan (x)} \right)} } }}
$

Zou het dan lukken?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 30 maart 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3