De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Keerpunten berekenen

Hallo, ik had een vraagje, ik moet de keerpunten berekenen van onderstaande formule
y(t)= 4cos(t)-2cos(2t)

Ik dacht het volgende:
y'(t)= -4sin(t)-4sin(2t)=0
geeft: sin(t)-sin(2t)=0 en dus sin(t)-2sin(t) en ook cos(t)=0
zodat sin(t)=0 en cos(t)= -0,5

Doe ik dit zo goed of moet ik het anders doen? En als ik het anders moet doen, hoe moet het dan? Kunt u mij aub hiermee verder helpen? Ik probeer het te begrijpen. Alvast bedankt.

Yvette
Iets anders - vrijdag 28 maart 2014

Antwoord

q72616img1.gif

Een functie als y(t)= 4cos(t)-2cos(2t) heeft geen keerpunten. Je kunt keerpunten tegen komen bij parametervoorstellingen. Of hoor hier ook een functie x(t) bij?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 28 maart 2014
 Re: Keerpunten berekenen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3