De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

De maximale versnelling van het membraan van luidspreker

Het membraan van een luidspreker voert een harmonische trilling uit met een frequentie van 600 Hz en een amplitude van 1,2 mm. Bereken de maximale versnelling van het membraan.

Ik kan dit niet oplossen, kan iemand mij helpen? Bedankt!

lies
3de graad ASO - zondag 23 februari 2014

Antwoord

Hallo Lies,

Ook dit is een natuurkundevraag,maar omdat je de moeite hebt genomen om de vraag te stellen, help ik je op weg:

Een formule voor de amplitude A is:
A = 1,2×sin($\omega$t)

A in mm, $\omega$ = 2$\pi$×600 rad/s.

De snelheid v vind je door de 1e afgeleide te nemen, de versnelling a vind je door nogmaals de afgeleide te nemen. Je vindt:

a = -1,2×$\omega$2×sin($\omega$t)

Lukt het om hiervan de maximale waarde te vinden?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 23 februari 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3