De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Schaatsen

 Dit is een reactie op vraag 72144 
1500 : 106,98 = 14,02131239
14,02131239 - 0,09 = 13,93
Is goed?

joey
Leerling mbo - zondag 26 januari 2014

Antwoord

Nee, dat is niet goed. Schrijf ook de eenheden bij je berekeningen. Dat kan helpen om te blijven begrijpen wat je doet.

1500 m : 106,98 s = 14,02131239 m/s

Dat is de snelheid in meter per seconde! Als je dat vermenigvuldigt met het aantal seconden dan krijg je de afstand in meter!

Dus 14,02131239 × 0,09 $\approx$ 1,3 meter.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 26 januari 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3