De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Aantal niet-isomorfe bomen met N knopen

Is er een soort formule of redenering waarmee je het aantal niet-isomorfe bomen met N knopen op een snelle manier kan berekenen? Voor N=1 is dit 1, voor N=2 ook, voor N=3 ook, voor N=4 is dit 2, voor N=5 is dit drie, voor N=6 is dit 6, N=7 : 10 , enz..... Maar ik bekom dit steeds door ze allemaal uit te tekenen en zo het aantal op te tellen, maar vanaf N=8 wordt dit wel al heel veel werk!

Alvast bedankt!

Dries
Student universiteit België - zondag 19 januari 2014

Antwoord

Er is (nog) geen formule voor.

Zie Wikipedia: Trees

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 19 januari 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3