De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Differentiaalvergelijking

dy/dx=1+x+y2+xy2 ik heb van alles geprobeerd. Ik kan niet variabelen scheiden help! Hoe los ik deze vergelijking op?

maloco
Student hbo - zaterdag 11 januari 2014

Antwoord

Wat dacht je hiervan?

$
\begin{array}{l}
dy/dx = 1 + x + y^2 + xy^2 \\
dy/dx = (x + 1)(y^2 + 1) \\
\frac{{dy}}{{(y^2 + 1)}} = (x + 1)\,dx \\
\end{array}
$

Ontbinden in factoren, weet je nog?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 11 januari 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3