De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Sommatie uitrekenen rekenmachine TI- 83

 Dit is een reactie op vraag 71848 
Nee, ik bedoel echt met een dubbele sigma en dan de formule erachter. Zoals TI-83 MODE/Seq

Maar dan dubbele sigma. Dus 2 variabelen. (Ik kan krijg de sigma niet in deze tekstblok geplakt of gekopieerd, excuses daarvoor).

Sabrin
Student universiteit België - woensdag 8 januari 2014

Antwoord

Tja, dat maakt het lastiger, maar je kan het natuurlijk wel programmeren.
Mijn oplossing:
zet in het Y= venster bij Y1 een functie van I en J.
Noem de onder en boven grenzen van de eerst sigma A en B.
Noem de onder en boven grenzen van de tweede sigma C en D.
S wordt de gevraagde som.
STO (store) geef ik aan met .

Programma SOMSOM:
:Prompt A,B,C,D
:0S
:AI
:CJ
:While I$\le$B
:While J$\le$D
:S+Y1S
:J+1J
:End
:
:I+1I
:CJ
:End
:
:Disp S

Zo geeft dit met YI=I^J en A=1,B=3,C=1,D=2 als resultaat 20.

Zo wat je bedoelt?

ldr
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 10 januari 2014



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3