De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Polaire vorm

 Dit is een reactie op vraag 71065 
Is dat niet de polaire vorm van 1/$\sqrt{2}$ + i·1/$\sqrt{2}$? Hoe bekom je $\frac{\pi}{4}$?

alme
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 5 oktober 2013

Antwoord

Het eerste deel van je reactie is juist. En als je dat complexe getal kwadrateert, zie je dat er inderdaad i uitkomt.
En omdat het argument van i gelijk is aan $\frac{\pi}{2}$, is het argument van het gevraagde getal de helft. Bij kwadrateren verdubbelt het argument immers.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 5 oktober 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3