De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Re: Onbepaald integraal bepalen mbv geschikt gekozen gonioformule

 Dit is een reactie op vraag 70813 
Beste DvL,

Dank voor de wederom zeer duidelijke uitleg. Ik zie nu precies waarom ik een negatief antwoord krijg. Ik verplaats de min namelijk al voor de cosinus nog voordat ik deze integreer.
Ik integreer dus niet cos(-2x) maar -cos2x. En hier komt dan geen 1/2sin(2x) uit maar -1/2sin(2x).

Ik zie dus dat wat ik doe verkeerd is. Begrijp ik goed dat sin(-x)=-sin(x) niet toepasbaar is op cosinus? Met andere woorden, cos(-x)¹-cos(x)?
Net zoals cos(-x)=cos(x), en sin(-x)¹sin(x)?

Vriendelijke groet,

Stephanie

Stepha
Student hbo - zaterdag 7 september 2013

Antwoord

Hoi Stephanie, die dingen begrijp je goed!
sin(-x)= -sin(x) cos(-x)=cos(x) Ken je de eenheidscirkel, welnu teken die maar eens en pak eens wat graden van 30,60 , 45 ,120 etc. Dan zie je vanzelf waarom het juist is ( neem ik aan)

mvg DvL

DvL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 7 september 2013
 Re: Re: Re: Re: Re: Onbepaald integraal bepalen mbv geschikt gekozen gonioformu 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3