|
|
\require{AMSmath}
Hoe kan ik dit aantonen?
De vraag luidt: Gegeven is de parabool p1 met vergelijking y=0,5(x+1)2-2,5. Het beeld van p1 bij spiegelen in de lijn y=x is p2. P1 en p2 hebben de punten (-2,-2) en (2,2) gemeenschappelijk. Het lijkt erop dat de twee parabolen in het punt (-2,-2) een gemeenschappelijke raaklijn hebben. Dit moet dan aangetoond worden. In de uitwerkingen staat dat de helling van parabool p1 -1 is en dat bij spiegelen in de lijn y=x de helling 1/-1=-1 wordt. Dus dat de helling van parabool p2 in (-2,-2) ook -1 is. Maar hoe komen ze aan 1/-1?
maria
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 22 april 2013
Antwoord
De lijn y = x heeft helling 1 en elke lijn met helling -1 staat daar (dus) loodrecht op. Maar als je een lijn die loodrecht op de spiegelas staat spiegelt in die as, dan krijg je dezelfde lijn te zien.
MBL
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 22 april 2013
|
|
klein |
normaal |
groot
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2022 WisFaq - versie 3
|