De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Primitiveren

Hallo!

Ik moet 3·(sinx)2·cosx primitiveren. Ik heb op deze site gelezen over substitie methodes, maar ik kom er niet uit bij deze.
Ook weet ik niet hoe ik een (sinx)2 moet primitiveren.
Graag hulp,
Bedankt!

Charlo
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 30 maart 2013

Antwoord

Als het goed is herken je bij f(x)=3·sin2(x)·cos(x) de kettingregel! De afgeleide van F(x)=sin3(x) zal wel iets worden als f(x)=3·sin2(x)·... eh tja... maal wat? De afgeleide van y=sin(x) en laat dat nu y=cos(x) zijn... wat een toevalligheid!

Neem F(x)=sin3(x) en controleer dat het klopt!

Zie 4. Kettingregel en 2. Substitutiemethode. Zoek de overeenkomsten...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 30 maart 2013
 Re: Primitiveren  



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3