De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Hoe moet je hier breuksplitsen?

 Dit is een reactie op vraag 6692 
Hoe worden A+B=0, 2A+B+C=1 en 6A+C=0 vastgesteld. Aan de hand waarvan stel je deze vergelijkingen gelijk aan 0, 1 en 0?

Iris
Student universiteit - maandag 14 januari 2013

Antwoord

Je moet A, B en C zoeken zodat de laatste uitdrukking voor 'We stellen vast' gelijk is aan:

$
\Large\frac{x}{{\left( {x + 1} \right)\left( {x^2 + 2x + 6} \right)}}
$

De teller zal dus gelijk aan $x$ moeten worden. De coëfficiënt van $x^{2}$ zal dus 0 moeten zijn, de coëfficiënt van $x$ wordt 1 en die $6A+C$ zal 0 moeten zijn. Vandaar!

Zie Breuksplitsen

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 15 januari 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3