De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Delen samen nemen met dx voor partiele integratie

Beste,

De volgende integraal (x2/(x2+1)3dx)wil ik in plaats van de goniometrische substitutie uit te voeren gaan partieel integreren.
Hierbij bekom ik (
1/2int(x.d(x2+1)/(x2+1)3).
kan ik deze "d" herschrijven als -d(1/(x2+1)2) , zodat ik mijn graad van de noemer kan verlagen met PI ?

alvast bedankt,
Dries

Dries
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 8 januari 2013

Antwoord

-d[(x2+1)-2] = --2(x2 + 1)-3.2xdx = 4x/(x2 + 1)3 dx
en dit is niet gelijk aan wat je ervoor schrijft.
Daar is de teller namelijk x.d(x2 + 1) = x.2xdx = 2x2dx

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 9 januari 2013
 Re: Delen samen nemen met dx voor partiele integratie 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3