De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bepaal de matrix A van A

Gegeven is de lineaire afbeelding waarvoor geldt:

A(3,-2)=(-5,4) A(4,5)=(1,13)

Bepaal de matrix A van A ten opzichte van de standaardcoördinaten (x,y)

Tot zover ik weet kan dit als volgt genoteerd worden:

3.A(1,0)-2.A(0,1)=(-5,4) en 4.A(1,0)+5.A(0,1)=(1,13)

Maar hoe moet ik verder?

Met vriendelijke groet,

Vincen
Student hbo - dinsdag 1 januari 2013

Antwoord

Kun je het stelsel 3P - 2Q = (-5,4) en 4P + 5Q = (1,13) oplossen?
Als er aan de rechterkant geen vectoren maar gewone getallen zouden staan, dan zou je deze vergelijkingen onder elkaar zetten en via optelling/aftrekking tot een oplossing komen.
Doe precies hetzelfde met de vergelijkingen waar rechts een vector staat.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 1 januari 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3