De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Integraal van ex·cos(x)

 Dit is een reactie op vraag 24436 
Ik ben al bekend met partiële integratie, maar ik heb hier een opgave waar ik mee vastzit...ik weet niet goed wat hier welke factor hier 'u' of 'v' moet zijn:
$\int{}$x.(sin(x)+cos(x))dx met ondergrens 0 en geen bovengrens

zou je me eens kunnen tonen zoiets moet aub?
bedankt

David
3de graad ASO - woensdag 18 juli 2012

Antwoord

Best eerst splitsing toepassen.
In elk stuk is de goniometrische functie 'makkelijker' te integreren dan de 'x' omdat die bij integratie naar een hogere macht overgaat.
Dus u = x en dv = sin(x).dx (resp: dv = cos(x)dx).

Je zal merken dat het resultaat vrij verrassend is.

Veel succes (echt niet moeilijk hoor).
Frank

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 19 juli 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3