De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Oppervlakte driehoek

Indien O=0ppervlakte driehoek ABC met zijden a,b en c dan geldt 16·O2=2åa2b2-åa4. Tussen [] =somreeks teken. Hoe bewijs ik dit.

herman
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 12 juli 2012

Antwoord

Voor een driehoek met zijden a,b en c geldt de formule van Heron:
Zij s=1/2·(a+b+c).
Dan O2=s·(s-a)·(s-b)·(s-c).
Het zal vast wel mogelijk zijn de formule van Heron om te schrijven naar de door jou hopeloos gemaltraiteerde formule, maar het is onbegrijpelijk waar die å in deze context op slaat dus verder kom ik ook niet.

Overigens heb je de spelregels nog steeds niet gelezen?
Je wordt geacht te laten zien wat je al hebt geprobeerd.
Dat kan bijvoorbeeld ook helpen eventuele onduidelijkheden in de vraagstelling te verhelderen.
Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 12 juli 2012
 Re: Oppervlakte driehoek 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker