De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Re: Formule voor Excel

 Dit is reactie op vraag 67951 
Geachte, ja dit lukt.... Maar! kan ik deze formulle op een of andere wijze verbinden? Ik bedoel, ik wil gewoon één cyfer ingeven en excel moet dan zelf uitmaken wat de eindwaarde is tussen 10 en 12 vermenigvuldig ik met 0,15 tussen 12 en 16 * 0,20 tussen 17 en 25* 0,25 tussen 26 en 30 * 0,30 (hier kan ook 0,40) tussen 31 en 36 * 0.30 (hier kan ook 0,40) ..... ? is de oplossing deze formulles na elkaar zetten?

wallae
Iets anders - zaterdag 7 juli 2012

Antwoord

De ALS-constructie is als volgt :
eerst komt de voorwaarde (twee voorwaarden kunnen gecombineerd worden met EN of OF, gescheiden door een ";" )
dan komt de opdracht wanneer aan de voorwaarde voldaan is
tenslotte komt de opdracht wanneer aan de voorwaarde niet voldaan is.

Deze laatste opdracht kan een nieuwe ALS-opdracht zijn, en zo kan men verschillende voorwaarden "nesten".

Voor je voorbeeld wordt dit :

=ALS(EN(D4=10;D4=12);D4*0,15;ALS(EN(D412;D4=16);D4*0,2;ALS(EN(D416;D4=25);D4*0,25;ALS(EN(D425;D4=30);D4*0,3;ALS(EN(D430;D4=36);D4*0,4;D4)))))

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 7 juli 2012



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker