De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Wortels differentieren

Beste meneer/mevrouw,

Ik kom met een drie tal functies niet eruit hoe ik deze moet differentiëren. Het zijn tamelijk lastige opgaven voor mij, omdat ik enkel nog maar functies zoals: y=3x2-2x kan differentiëren. Ik heb op de website hier gezocht naar iets om ermee uit te kunnen komen (ook naar andere vragen gekeken), maar het lukt me helaas niet.

Zou u mij misschien kunnen laten zien hoe ik de volgende drie tal verschillende opgaven kan uitrekenen? Hopelijk begrijp ik dan de regel beter die ik moet toepassen. De regel ken ik wel, maar hoe het moet lijkt mij nog een beetje hocuspocus.

f(x)=∛(5-3x)
f(x)=1/x2+x2+√x
f(x)=(x2+x-12)/(x-3)

Alvast vriendelijk bedankt voor uw hulp!

Groetjes

Wesley
Cursist vavo - maandag 2 juli 2012

Antwoord

Had je de 2. Exponentenregel, 6. Wortelfuncties of 5. Rekenregels voor het differentiëren al bekeken? Lijkt me wel zo handig! Differentieren van wortels, kettingregel, quotientregel...
Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 2 juli 2012
 Re: Wortels differentieren  



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker