De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Coördinaten

Ik snap niet hoe ze in het model antwoord aan het antwoord op de volgende vraag komen: T.o.v. een rechthoekig assenstelsel OXY is gegeven het punt A(p, 3p-1) Voor welke waarde(n) van p is de afstand OA minimaal? In antwoord staat p=$\frac{3}{10}$ hoe kom je hierop?

bouddo
Leerling mbo - zaterdag 23 juni 2012

Antwoord

Druk de afstand OA uit in p:

OA=$\sqrt{p^2+(3p-1)^2}$=$\sqrt{10p^2-6p+1}$

En bepaal daar het mimimum van. Zou dat lukken?
Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 23 juni 2012



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker