De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Logaritmische vergelijking oplossen

Hallo kan de volgende logaritmische vergelijking algebraisch opgelost worden of alleen met de rekenmachine ik krijg de grondtallen niet gelijk ze verschillen allebei

$^\frac{1}{4}$log(x)=-1+ $^4$log(x+3)

bouddo
Leerling mbo - zaterdag 16 juni 2012

Antwoord

Volgens de uitgebreide rekenregel L2 van 1. Rekenregels machten en logaritmen kan je de logaritme met $\large\frac{1}{4}$ als grondtal zo herschrijven:

$
{{}^{\frac{1}{4}}\log (x) = \large\frac{{{}^4\log (x)}}{{{}^4\log \left( {\frac{1}{4}} \right)}}}
$

...en dan lukt het wel?
Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 16 juni 2012



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker