De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Volume berekenen cirkel via integralen

Ik heb volgende vraag: berekenen volume in toepassingen van bepaalde integralen.

De figuur wordt begrensd door de functie x2 + y2 = 9 en x = 0 en y = 2
De Rotatieas is de x-as. Bereken het volume.

Ik heb geen probleem met het vaststellen van de snijpunten, het tekenen van de figuur en de opstelling van de integraal, doch met de begrenzing heb ik een probleem in die zin dat ik twijfel tussen ondergrens 0 en bovengrens 2 of is het ondergrens 2 en bovengrens 3 die ik in de integraal moet plaatsen.

Kan je me helpen welke grenzen ik moet selecteren en indien het ondergrens 0 bovengrens 2 is, waarom is de x-as dan niet opgegeven als begrenzing?

Mvg en hartelijk dank

Robert
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 9 juni 2012

Antwoord

't Is mij niet geheel duidelijk, maar wat dacht je hiervan?

q67781img1.gif

Moet dat dan niet √5 zijn?
Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 9 juni 2012



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker