De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Re: Re: Stijgen en dalen via afgeleiden

 Dit is reactie op vraag 67751 
Nu komt ik op het einde als afgeleide: (-12x4+12)/16x2 uit.
Als ik hier de nulpunten van bereken krijg ik:
1. -12x4 +12 = 0 uit -$>$ x=1
2. Ik vind geen 2e nulpunt? moet ik deze op een andere manier berekenen$>$
Of is dat 2e nulpunt de hoogte en moet ik die daar invullen. dat ga ik eens proberen!

gr

Sjors
3de graad ASO - zondag 3 juni 2012

Antwoord

Je afgeleide klopt niet. Als het goed is kom je uit op:

I'=3/4(1-x2)

1-x2=0 geeft dan x=-1 of x=1. Bij x=-1 (wat ook al vreemd is!) heb je een minimum en bij x=1 inderdaad een maximum.
Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 3 juni 2012



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker