De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Goniolimiet

Graag zou ik willen weten hoe je de volgende limiet berekent:

Lim. Van arcsin(x)/arctan(x)
X-0

Alvast bedankt

Rico
Student universiteit - donderdag 31 mei 2012

Antwoord

Rico,
Omdat arcsin0=0 en arctan0=0,pas je L'Hôpital toe. D(arcsinx)=1/Ö(1-x2) en D(arctanx)=1/(1+x2). Invullen geeft limiet=1.
kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 31 mei 2012
 Re: Gonio limiet 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker