De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Re: Matrices vraagstukken

 Dit is reactie op vraag 67664 
dus ik heb nu als stelsels :
1/2x + 0y -z +18
1x-1y+0z-6
0x+9y-1z-30

ik heb vanachter in mijn boek gekeken, het antwoord klopte maar er is een probleem. Ik moest 12,6,24 krijgen, maar met mijn rekenmachine heb ik -12,-6,-24 gekregen. ik weet niet wat het probleem is :/

Fatma
3de graad ASO - woensdag 23 mei 2012

Antwoord

Je vergelijkingen zien er goed uit, maar eigenlijk zijn het geen vergelijkingen, want er staat geen gelijkheidsteken.
Om het stelsel op te lossen schrijf je de vergelijkingen als volgt :
1/2x + 0y -z = -18
1x-1y+0z = 6
0x+9y-1z =30

De laatste kolom is dus van teken veranderd.
Probeer het nu maar eens.
Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 23 mei 2012



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker